Brann Bataljonen BergenForumoversiktBrann (Moderatorer: GamleErik, Bataljonen, Tifo-gruppen, BBB-mod, bbbmartin, Tifo, Seeteufel, Tore Larsen, Stian, Wood, mbersve)Talentarbeid
Sider: 1 ... 118 119 [120] 121 122 ... 126
Print
Skrevet av Emne: Talentarbeid  (Lest 851246 ganger)
Nixon
Medlem

Innlegg: 23340Vis profil
« Svar #5950 på: oktober 27, 2016, 13:46:05 pm »

http://www.brann.no/news/article/6efliw7n6r521phzr8uds4u54/title/kalvenes-blir-brann-trener

Morten Kalvenes erstatter Kjetil Lohne i Branns U-avdeling.
Loggført

Rød makt på Hansa!
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5951 på: oktober 27, 2016, 15:23:01 pm »

Det er godt mulig det er bra. Er det forresten noen som vet i hvor stor grad Fannberg bidrar på treningsfeltet? Og hva han eventuelt gjør? Er bare nysjerrig.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5952 på: oktober 29, 2016, 09:00:30 am »

I dag er siste kamp for G16 i nasjonal serie, mot Aalesund på Nymark kl 12. Den skal ses. Brann har hatt for vane å gjøre det dårligere i høstserien enn i vårserien, men det er ikke så rart siden de beste lagene blir samlet i høstavdelingen. Brann har flere ganger stilt sitt presumptivt beste lag, og likevel tapt klart.

Men det er noen jeg har lagt merke til der. Det er jo slik at 00-modellene ikke kan spille for annet enn Brann 2 neste år (eller A-laget). Det er fem stk fra dette laget jeg har bitt meg merke i, som det bør bli ryddet plass til på Brann 2. Da må noen ut derfra.
De fem (utenom Haldor Stenevik som også er 00-modell) jeg tenker på er Marius Bildøy, Nicholas Marthinussen, Lars Moldestad, Andreas Mjøs og Sander Marthinussen. Hvis da fem skal ut fra dagens Brann 2, som er eldre, vil jeg foreslå disse (som en kombinasjon av alder og kvalitet): Leonardo Duré, Andreas Fantoft, Håkon Gjerstad, Thomas Osland og Vladan Radojkic. Imidlertid har Brann en historikk for å la en førsteårssenior få amatørkontrakt på Brann 2. Det kan Radojkic utmerket godt få, for han er god og 3. divisjon blir skarpere neste år. Samtidig er det grunn til å tro at A-stallen blir utvidet, særlig hvis vi kvalifiserer oss for Europa. Da blir det kanskje trangere om plassen på Brann 2 for talentene våre. Slik må det gjerne være.
I mine vurderinger, som er ekstremt ukvalifiserte, har jeg ikke tatt hensyns til hvilke posisjoner Brann trenger, for 00-modellene er fortsatt såpass ung at her bør man tenke potensial til å bli gode fotballspillere først og fremst.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5953 på: oktober 29, 2016, 15:29:38 pm »

Det ble 4-1 til Brann, et litegrann flatterende resultat. Marius Bildøy fikk lite til av raidene sine, men scorte tre mål. Eirik Moldestad (ikke Lars som jeg skrev i sted) scorte det siste. Han var også banens beste syns jeg. Kvikk driblesterk ving, finter begge veier, kommer til mange innlegg og slår dem bra. Sander Christiansen var også god.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5954 på: oktober 29, 2016, 17:34:14 pm »

Det er åtte lag i serien der. Brann ligger på fjerde når alle kampene våres er spilt. Vunnet tre, tapt tre, uavgjort en. Taper Tromsø i morgen ender Brann på fjerde, hvis ikke blir det femte.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
gladiporno
Medlem

Innlegg: 3221


Vis profil
« Svar #5955 på: november 01, 2016, 13:07:29 pm »

Det ble 4-1 til Brann, et litegrann flatterende resultat. Marius Bildøy fikk lite til av raidene sine, men scorte tre mål. Eirik Moldestad (ikke Lars som jeg skrev i sted) scorte det siste. Han var også banens beste syns jeg. Kvikk driblesterk ving, finter begge veier, kommer til mange innlegg og slår dem bra. Sander Christiansen var også god.

Det er vel Eirik Moldenes du mener. Så han mot Start hin dagen (kun andreomgang). Banens klart beste spiller, men kjempeego.

Lars Moldestad, senere mest kjent som Tåkefyrsten, spilte i Brann mellom 1985 og 1990. Regner med at det ikke er han du vil ha med i Brann 2 neste år. Men det er en Lars Christian Moldestad (født 2002) som har hospitert på Branns gutter 14-lag i turneringer i år. Han spiller vel fremdeles for Minde såvidt jeg vet.
Loggført
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5956 på: november 01, 2016, 13:58:00 pm »

Jeg mener Eirik Moldenes. Fytti som jeg rotet. Takk for oppklaring.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5957 på: november 05, 2016, 11:06:28 am »

Da er futsalsesongen i gang. Brann stiller også i år lag i Hordalands 1. divisjon. Dessverre er alle kampene lagt til Askøy Forum, det var mye bedre å se på Sotra Arena.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
Spelaren
Medlem

Innlegg: 12131Vis profil
« Svar #5958 på: desember 11, 2016, 10:54:14 am »

Pamer klager sin nød om den lite fruktbare talentsatsingen vår, i en sak eg kun fant på eavis-appen så langt. Sikkert abonnentsak. Edit; oppe nå: http://www.bt.no/100Sport/fotball/Dette-pengesloseriet-ma-ta-slutt-227146b.html

Han sammenligner med Rosenborg og Strømsgodset, og beskriver et Brann som har brukt mye penger på talenter med lite videresalg som gevinst.

"For hva er vitsen med å pøse inn penger i et utviklingsarbeid som ikke gir frukter? Da er det kanskje bedre å la være."

Men stemmer det ikkje at noe av gavene vi får er uansett øremerket talenter, og at de ikkje ville ha gått inn i vanlig sport uansett? Bortsett fra det har han rett i at utbyttet har vært magert.
« Siste redigering: desember 11, 2016, 11:49:34 am av Spelaren » Loggført

Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.
Superjack
Medlem

Innlegg: 1874


Vis profil
« Svar #5959 på: desember 11, 2016, 14:09:15 pm »

Jeg er lei sytingen til Anders Pamer. Syt, syt og syt. Hva med konstruktivitet. Han kommer ikke med noen forslag eller synsinger til forbedringer.
Og at Brann ikke har noen egenproduserte i stallen er jo rett og slett feil. Jeg vil mene at både Barmen, Skånes og Grønner er Brann produkter. I tillegg kan det vel argumenteres for at Haugen også er delvis Brann produkt.

Jeg husker POL sin politikk var at unge spillere som var talenter skulle lånes ut til lokale toppklubber i 2. divisjon og til 1. divisjonsklubber, for å få matching på så høyt nivå som mulig. For gode 16-17 åringer er det ikke heldig å gampe rundt med trege seniorer på 4 og 5. nivå. Brann skulle fokusere på 14-16 åringer der det fortsatt er bra nivå i aldersbestemt. Denne filosofien ble hugget ned av Bruun-Hansen (Bruun-Hansen er forresten det verste som har hendt SKB noen sinne).

Nå ser det litt ut som vi er tilbake der. LAN virker som å ha stor tro på at de beste talentene, når de kommer i 17-20 års alderen trenger å matches på så høyt nivå som mulig, for å kunne ta steget inn i Brann rekkene.
Vi snakker da samme filosofi som mange store klubber i Europa. God talentutvikling og så blir de lånt ut eller solgt med tilbakekjøpsklausuler.
Hva er egentlig Brann sin offisielle filosofi i talentarbeidet nå?
Loggført

i taper ALDRI!
krakra
Medlem

Innlegg: 23354


Vis profil
« Svar #5960 på: desember 11, 2016, 14:44:03 pm »

Vi har fått veldig lite ut av talentarbeidet. Det er ingenting å si på det. At det har vært pengesløseri er jeg mer usikker på, da mye av pengene har vært øremerket til talentarbeid. Brann har alle forutsetninger til å være  blant de best i landet på talentarbeid. Det er en stor region som har mange spillere innom aldersbestemte landslag. Talentarbeidet har blitt amputert av en trener som ikke ville satse på talenter , og en trener som ikke visste hva han holdt på med. Nå har vi en struktur i spillet, og Stenevik har fått prøve seg et par ganger. Det ser lysere ut, men akkurat er vi i en bølgedal og ikke på en bølgetopp når det gjelder talentene som kommer opp.

Det er viktig at Brann ærlige med talentene hvis treneren ikke har sansen for dem. Det er bedre at de da kommer seg et annet sted og får utviklet seg enn at de skal være "tålmodige" og råtne på tribunene her. Samtidig får vi forhåpentligvis mulighet til å sette konkrete krav til de som kommer opp ettersom vi har en trener som vet hva han vil ha. Det kan gi forutsigbarhet
Loggført

– Hvis folk har behov for å synge ut om forholdene i Brann, enten de heter Mons Ivar Mjelde eller Steinar Nilsen, så tror jeg ikke det bidrar positivt til Brann

Roald Bruun Hanssen
Xminator
Medlem

Innlegg: 17460Vis profil
« Svar #5961 på: desember 11, 2016, 14:49:32 pm »

Pamer har rett. Jeg advarte om dette ved inngangen til Roalds vanstyre. Og flere ganger underveis. Det har vert pøst flere titalls millioner inn i noe som ligner mer på lotteri enn foretning. Nå var det jo Roald som var i førersetet her, så det er jo ingen garanti for at 30 millioner på regulere spilleroverganger hadde ført til noe bedre.

Men la oss si butikken hadde vert styrt slik POL/Mjelde gjorde. De hadde vel flere antall millioner i spillersalg enn spillerkjøp? Og på den måten kunne 30 millioner blitt 60 millioner...

Kan ikke huske om vi har en liste over innkjøp og salg siden 2003?

Og for å ta det andre som irriterer meg grenseløst. Pengegavene. Som strengt tatt gir penger til banken og ikke til driften. Summer opp gavene for det siste 10-året, inkludert talentsatsingen og Brann kunne vert tilnærmet gjeldfri med de effektene det hadde gitt på økonomien i klubben.
Loggført
Xminator
Medlem

Innlegg: 17460Vis profil
« Svar #5962 på: desember 11, 2016, 14:50:55 pm »

Vi har fått veldig lite ut av talentarbeidet. Det er ingenting å si på det. At det har vært pengesløseri er jeg mer usikker på, da mye av pengene har vært øremerket til talentarbeid. Brann har alle forutsetninger til å være  blant de best i landet på talentarbeid. Det er en stor region som har mange spillere innom aldersbestemte landslag. Talentarbeidet har blitt amputert av en trener som ikke ville satse på talenter , og en trener som ikke visste hva han holdt på med. Nå har vi en struktur i spillet, og Stenevik har fått prøve seg et par ganger. Det ser lysere ut, men akkurat er vi i en bølgedal og ikke på en bølgetopp når det gjelder talentene som kommer opp.

Det er viktig at Brann ærlige med talentene hvis treneren ikke har sansen for dem. Det er bedre at de da kommer seg et annet sted og får utviklet seg enn at de skal være "tålmodige" og råtne på tribunene her. Samtidig får vi forhåpentligvis mulighet til å sette konkrete krav til de som kommer opp ettersom vi har en trener som vet hva han vil ha. Det kan gi forutsigbarhet

Og det er dette argumentet Pamer IKKE kjøper. Det er ikke spillere som er gode nok, derfor er det ingen talenter. De har ikke råtnet på rot, de har ikke vert gode nok. Det er ikke bare klubbenes feil.
Loggført
krakra
Medlem

Innlegg: 23354


Vis profil
« Svar #5963 på: desember 11, 2016, 14:52:35 pm »

Da tar nok Pamer feil
Loggført

– Hvis folk har behov for å synge ut om forholdene i Brann, enten de heter Mons Ivar Mjelde eller Steinar Nilsen, så tror jeg ikke det bidrar positivt til Brann

Roald Bruun Hanssen
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5964 på: desember 11, 2016, 14:58:23 pm »

Pamer skriver at talentarbeidet ikke gir frukter. I år har Brann tatt sølv med betydelige bidrag fra Grønner, Skaanes, Barmen og Skålevik. Alle har vært i Branns utviklingsavdeling.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
gladiporno
Medlem

Innlegg: 3221


Vis profil
« Svar #5965 på: desember 11, 2016, 19:42:48 pm »

Pamer skriver at talentarbeidet ikke gir frukter. I år har Brann tatt sølv med betydelige bidrag fra Grønner, Skaanes, Barmen og Skålevik. Alle har vært i Branns utviklingsavdeling.

Det er et poeng som BT fullstendig overser i denne debatten. Det virker som om talentene opphører å være egenprodusert straks de passerer tyve år. I tillegg til disse fire er Fredrik Haugen også et resultat av Branns bevisste satsning på lokale talenter. Klubben ble altså Norges nest-beste lag med nesten halve laget fra Hordaland. Vi må nok tilbake til Bjørn Tronstads og Atle Hellesøs glansdager for å finne tilsvarende.
Loggført
krakra
Medlem

Innlegg: 23354


Vis profil
« Svar #5966 på: desember 11, 2016, 22:05:52 pm »

Men bare to er fast, ingen er solgt for solide summer og bare en var i år tilnærmet en nøkkelspiller og han er egentlig ikke egenutviklet. Det er ingen suksesshistorie snart ti år etter at talentarbeidet ble satt i gang igjen og mellom 50-100 millioner brukt.

Samtidig er det jo litt urettferdig å se isolert på talentarbeidet i denne perioden for realiteten er at det meste vi prøvde på under RBH endte i fiasko og talentarbeidet var kanskje den minste fiaskoen. Likevel må det opp flere hakk. Vi burde da ha ambisjoner om å egenproduserte nøkkelspillere og få gode penger for egne talenter. Hvis ikke er det ikke noe særlig poeng.
Loggført

– Hvis folk har behov for å synge ut om forholdene i Brann, enten de heter Mons Ivar Mjelde eller Steinar Nilsen, så tror jeg ikke det bidrar positivt til Brann

Roald Bruun Hanssen
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5967 på: desember 11, 2016, 22:15:54 pm »

Jeg tror det vil bli enda bedre. Skarsfjord var veldig på å prioritere voksne spillere hentet utenfra. Norling var en totalfiasko. Nå har vi en hovedtrener der det ligger til rette for at talenter kan få vokse inn i et lag som fungerer, og som ikke er redd for å vrake voksne spillere med navn.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
Gulløl
Medlem

Innlegg: 8362


Vis profil
« Svar #5968 på: desember 13, 2016, 12:34:30 pm »

Klipp:
- For oss i NFF Hordaland, som har kommet langt sammen med Brann de siste året, var dette en bekreftelse for begge parter at vi er på rett vei. Blant annet så vil Brann kutte sitt 13 årslag i 2017, og vi vil samarbeider om G14 Nasjonal, roser Johansson.

https://www.fotball.no/kretser/hordaland/spillerutvikling/artikler/2016/spillerutvikling-pa-studietur-til-trondelag/
Loggført
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5969 på: desember 13, 2016, 17:04:01 pm »

Kutter man ut det rene 13-årslaget, samtidig som man beholder alle ressursene, så kan det fort vise seg å være lurt. Når jeg var ungdom var det smågutter for 13-14-åringene, så det vil være litt det samme.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
Gulløl
Medlem

Innlegg: 8362


Vis profil
« Svar #5970 på: desember 13, 2016, 23:43:08 pm »

BA har i morgen en artikkel om Brann sin utviklingsavdeling som nå klarer å drifte seg selv uavhengig av spillersalg. Avdelingen har nå en utgiftsside på i underkant av 4 millioner årlig. Etter å gått i kraftig i minus de første årene har avdelingen gått i pluss siste årene med:

+ 900 000 kr i 2013.
+ 450 000 kr i 2014.
+ 300 000 kr i 2015.
 Spilleroverganger er ikke tatt med i beløpene.

I 2012, 2013 og 2014 gav Trond Mohn 3 millioner hvert av årene øremerket utviklingsavdelingen. I 2016 vil avdelingen gå i pluss selv om det ikke kommer bidrag fra Trond Mohn.
Avdelingens fem årsverk skaffer i år avdelingen rundt 1 million i inntekter gjennom klubbens fotballakademi, klubbens skolefritidsordning og barnecupen.
I tillegg får klubben i år 1,5 millioner i utviklingsmidler fra Norsk toppfotball – penger som er øremerket utviklingsavdelingen, penger en ikke ville fått om en ikke hadde hatt en utviklingsavdeling.
Brann får også en grasrotandel på 1,34 millioner. Etter reglene kan ikke de midlene brukes på A-lag som ikke oppfattes som frivillig drevet.
Brann sin talentsatsing har i år også fått 800 000 kr i solidaritetspenger fra UEFA som en påskjønnelse de norske klubbene har fått for RBK og Molde sin sterke innsats i Europa i 2016.

Dette var et et lite sammendrag av BA artikkelen i morgen. For å med seg helheten og andre elementer som også nevnes får Anders Pamer og andre interesserte som vil sette seg inn i dette kjøpe onsdags BA.
Det står at det blir en ny artikkel i torsdags BA som heter: "Disse 25 U-spillerene har fått Brann kamper siden 2008".
« Siste redigering: desember 14, 2016, 00:10:50 am av Gulløl » Loggført
Nixon
Medlem

Innlegg: 23340Vis profil
« Svar #5971 på: desember 14, 2016, 08:22:48 am »

Å drifte seg selv er vel en ganske upresis beskrivelse all den tid de fleste av inntektene er gaver. Å gå med overskudd er i min verden å skape større verdier enn man bruker på det man driver på med. Det skal jo ikke mer til en at en av støtteordningene opphører før tallene blir litt annerledes.

Når det er sagt er det jo flott at avdelingen får støtte fra ulike steder slik at ikke klubbens økonomi blir belastet.

Så nå gjelder det bare å se om endringene som blir gjort gir utslag de nærmeste årene. Jeg har lenge ment at klubben ikke trenger å ha gode lag i de yngste årsklassene, men heller vente noen år før de samler sammen de beste talentene i området.
Loggført

Rød makt på Hansa!
Norlings hund
Medlem

Innlegg: 386


Vis profil
« Svar #5972 på: desember 14, 2016, 08:44:04 am »

Hvis utgiftssiden er på under 4 millioner, mens 1,5 millioner er fra Norsk Toppfotball og øremerket talentsatingen, 1,34 millioner er fra grasrotandelen og ca. 1 million er inntekter fra klubbens fotballakademi, klubbens skolefritidsordning og barnecupen, vil jo det si at den uansett ikke koster klubben noe som helst.

Disse tallene viser i hvert fall at Pamers artikkel (om hvilket pengesløseri utviklingsavdelingen er) var hårreisende slett journalistikk.
Loggført
Nixon
Medlem

Innlegg: 23340Vis profil
« Svar #5973 på: desember 14, 2016, 09:30:39 am »

Bare fordi satsingen ikke koster klubben penger for øyeblikket betyr jo ikke at ikke klubben har hatt utgifter siden det ble startet. Sannsynligvis har Brann totalt sett brukt en god slump med penger på opplegget.
Loggført

Rød makt på Hansa!
Norlings hund
Medlem

Innlegg: 386


Vis profil
« Svar #5974 på: desember 14, 2016, 10:38:03 am »

Å vinkle det til at pengesløseriet må ta slutt er håpløst når sannheten er at utviklingsavdelingen faktisk har gått i pluss i tre år, og at den selv uten gaver eller FIFA-pengene vil gå omtrent i null.

Han har selvsagt rett i at resultatene ikke har vært gode nok, det hadde holdt å fokusere på det. Hvis man skal dra inn økonomien i det, synes jeg ikke det er for mye forlangt at man faktisk sjekker opp og tar med faktaopplysninger. Å bare si at Brann bruker 5 millioner i året på det, er villedende sensasjonalisme.
Loggført
OmOssSjølOgHansaøl
Medlem

Innlegg: 2149Vis profil
« Svar #5975 på: desember 14, 2016, 11:20:26 am »

I denne saken synes jeg at BA har en langt mer faktaorientert og balansert dekning enn BT. BA poengterer at leveransen av spillere fra utviklingsavdelingen til A-laget har vært variabel, men viser altså at talentsatsingen ikke har belastet Branns økonomi de siste årene.

(Og når vi er inne på økonomi: Tidligere i år droppet jeg BT-abonnementet og begynte i stedet å abonnere på BA, og jeg synes at jeg har fått langt bedre Brann-dekning for pengene enn før ...)
Loggført

.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!
ostraume
Medlem

Innlegg: 4928


Vis profil
« Svar #5976 på: desember 14, 2016, 11:53:57 am »

Oppklarende tall fra BA her. Det blir altså for lett og for dumt å vinkle det som "millioner ut av vinduet."
Loggført

Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.
Huff
Medlem

Innlegg: 4922


Vis profil
« Svar #5977 på: desember 14, 2016, 16:32:56 pm »

Bare fordi satsingen ikke koster klubben penger for øyeblikket betyr jo ikke at ikke klubben har hatt utgifter siden det ble startet. Sannsynligvis har Brann totalt sett brukt en god slump med penger på opplegget.

I BA kommer det også frem at Brann hadde en del utgifter i forbindelse med utviklingsavdelingen, spesielt i 08 og 09.

Men, så har Brann også hatt inntekter som ikke kommer frem her. De fikk en slump i utdanningskompenasasjon både for Finne og Hansson, uten at jeg husker hvor mye det var. Men, av det jeg husker sånn noenlunde fikk de vel totalt sett rundt fire millioner for Vindheim, og over to millioner i utdanningskompensasjon for Birkelund. Jeg vil anta at en i rene overgangssummer har tjent rundt 10 millioner på spillersalg/spillere som har blitt ''tatt''. Så må en også ta med bidragene til enkeltspillere i årets sesong, samt hva det ville kostet å kjøpe spillerne.
Loggført

Ironi og overdrivelser fungerer tydeligvis ikke på internett, selv når de dras til det ekstreme.
krakra
Medlem

Innlegg: 23354


Vis profil
« Svar #5978 på: desember 14, 2016, 16:38:23 pm »

Bare fordi satsingen ikke koster klubben penger for øyeblikket betyr jo ikke at ikke klubben har hatt utgifter siden det ble startet. Sannsynligvis har Brann totalt sett brukt en god slump med penger på opplegget.
Poenget er jo at utviklingsavdelingen nå er selvfinansiert og til og med går i overskudd. Det uten penger fra Mohn. Så å lage et problem av at klubben kaster penger ut av vinduet er helt feil. At det kostet oss noen kroner i starten er på det rene, men ikke så relevant. Ei heller at talentarbeidet ikke har vært godt nok de siste årene. Det er ingenting å spare på å kutte i talentarbeideet.
Loggført

– Hvis folk har behov for å synge ut om forholdene i Brann, enten de heter Mons Ivar Mjelde eller Steinar Nilsen, så tror jeg ikke det bidrar positivt til Brann

Roald Bruun Hanssen
Norlings hund
Medlem

Innlegg: 386


Vis profil
« Svar #5979 på: desember 14, 2016, 16:48:52 pm »

Bare fordi satsingen ikke koster klubben penger for øyeblikket betyr jo ikke at ikke klubben har hatt utgifter siden det ble startet. Sannsynligvis har Brann totalt sett brukt en god slump med penger på opplegget.
Poenget er jo at utviklingsavdelingen nå er selvfinansiert og til og med går i overskudd. Det uten penger fra Mohn. Så å lage et problem av at klubben kaster penger ut av vinduet er helt feil. At det kostet oss noen kroner i starten er på det rene, men ikke så relevant. Ei heller at talentarbeidet ikke har vært godt nok de siste årene. Det er ingenting å spare på å kutte i talentarbeideet.

Akkurat. Ekstremt slett journalistikk. Det ligger ingen undersøkelser overhodet bak artikkelen til Pamer, kun et fåfengt ønske om å selge aviser. Med så slett arbeid, er det å pisse i buksa for å holde seg varm. Sensasjoner selger, men det er jo også dette med å rope ulv.
Loggført
krakra
Medlem

Innlegg: 23354


Vis profil
« Svar #5980 på: desember 14, 2016, 16:57:16 pm »

Veldig merkelig at BT ikke gadd å undersøke hvor mye utviklingsavdelingen kostet før de skrev en såpass krass kommentar. Rett og slett latskap
Loggført

– Hvis folk har behov for å synge ut om forholdene i Brann, enten de heter Mons Ivar Mjelde eller Steinar Nilsen, så tror jeg ikke det bidrar positivt til Brann

Roald Bruun Hanssen
Norlings hund
Medlem

Innlegg: 386


Vis profil
« Svar #5981 på: desember 14, 2016, 17:02:22 pm »

Ja, og det er nok ikke tilfeldig at denne artikkelen fra BA kommer såpass kort tid etterpå.
Loggført
gladiporno
Medlem

Innlegg: 3221


Vis profil
« Svar #5982 på: desember 18, 2016, 11:09:11 am »

Tipper Tormod Bergersen i BA knegger godt over det hele. BT er blitt veldig svake på fotball (og veldig tabloid) etter at Anders Pamer fikk ansvaret for det hele. I hele høst var de mer opptatt av å lage x-antall sutresaker om Huseklepp enn Branns medaljekamp. På ballspark skryter Pamer og Bøyum av at de selv ikke vet skiten om motstanderlaget (endog man skulle tro det var jobben deres å følge med). De hadde inntil siste serierunde ikke engang fått med seg at fjerdeplass kunne gi e-cup, noe som er nokså skandaløst ettersom Brann var aktuell for den plasseringen inntil sluttsignalet gikk i Kristiansand. Greit at BT kjører en supportertilnærming og ikke en faglig tilnærming til fotballen, men litt lekselesning er vel ikke for mye forlangt?
Loggført
abe78
Medlem

Innlegg: 1646Vis profil
« Svar #5983 på: desember 20, 2016, 06:09:42 am »

Noen talenter som kan ta steget opp i år?
Loggført

.og husk!
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5984 på: desember 20, 2016, 07:04:29 am »

Som ikke er i A-stallen? Hva er å ta steget opp? Å komme i A-stallen? Ulrik Edvardsen, kanskje. Gaute Vetti? Marius Bildøy?
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5985 på: desember 20, 2016, 21:06:42 pm »

Brann har oppdatert sine lagsider for u-avdelingen (og oppdatert sine hjemmesider generelt, ser det ut til).

Av spillere som er vekke fra Brann 2 kan nevnes Radojkic, Gjeraker (som var på b-lista), Duré og Osland.

Av 00-modeller har følgende blitt med videre: Tvillingene Martinussen, Mjøs, Bildøy, Moldenes og Akse. Sistnevnte er en overraskelse for min del, spilletid i nasjonal G16 tatt i betraktning. Tørum er også oppgitt som 00-modell, mens altomfotball oppgir ham som 99-modell. Jeg vet ikke hva som er riktig. Ellers er spissen Fjelltveit tilbake i Brann, og Høviskeland.

Edit: Og keeperen Jo Krumsvik er også 00-modell, og havner sikkert på b-listen. Tipper de andre som kommer der er Vetti, Edvardsen, Bildøy og en til. Den siste kan være Vetås, Birkeland eller Foldnes.
« Siste redigering: desember 20, 2016, 21:21:47 pm av Lasaron » Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5986 på: januar 08, 2017, 22:40:46 pm »

Var på Askøy Forum og så to Brannkamper i futsal i kveld. Det var et purungt lag, bare med 16-17-åringer. Først slo de Norheimsund knepent, 2-1. Deretter ble det tap 3-6 eller noe sånt for Hajduk Split. På sistnevnte lag spilte Endre Hansen, tidligere brannspiller. Han herjet tidvis med ungdommene våre, teknisk type.

Branns beste var Eirik Moldenes.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
Spelaren
Medlem

Innlegg: 12131Vis profil
« Svar #5987 på: januar 30, 2017, 17:41:35 pm »

Spørsmål; Jobbes det "bedre" med forsvarsspillere i lokalfotballen for tiden? Lurer på om noen av dere som bryr dere mer enn hva naturlig Rekker tunge er om talentarbeidet har formeninger om det for tiden er en helning mot det forsvarsmessige.
Loggført

Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5988 på: januar 30, 2017, 18:09:00 pm »

Tja, du er kanskje inne på noe. Rene midtspisser er det få av.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
Brannfan23
Medlem

Innlegg: 656Vis profil
« Svar #5989 på: januar 30, 2017, 19:59:30 pm »

Synes Brann burde bare droppe hele talentsatsingen, og heller drive kjøpe\selge spillere i stedenfor. Talentene våres blir enten benkeslitere eller solgt til konkurrentene.
Loggført
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5990 på: januar 30, 2017, 20:08:12 pm »

Synes Brann burde bare droppe hele talentsatsingen, og heller drive kjøpe\selge spillere i stedenfor. Talentene våres blir enten benkeslitere eller solgt til konkurrentene.

Ja, for der er jo Brann virkelig gode, på kjøpt og salg.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5991 på: januar 31, 2017, 17:26:35 pm »

Brann tar med seg tre fra u-stallen, noe som gir en brukbar indikator på hvem som er nærmest å komme på b-listen, eventuelt få proffkontrakt. Disse tre er Viljar Birkeland, Even Vetås og Marius Bildøy. Vi vet også at Ulrik Edvardsen er oppi der, siden han var i troppen mot Nest.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5992 på: februar 05, 2017, 18:25:57 pm »

På Nymark i ettermiddag var Viking på besøk. G14-laget tapte 3-4 mot dem, mens G16-laget vant 4-3. Jeg så siste kampen. Velger å trekke frem to spillere. Midtstopper Anders Sørevik hadde mange gode langpasninger. Mikael Maden på sentral midt var kvikk og teknisk. Muligens også rett å trekke frem Mikael Baisotti. Såvidt jeg fikk med meg stilte Brann uten Simen Lindtner, Sander Christiansen og Niklas Haugland, og var således bra svekket.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
krakra
Medlem

Innlegg: 23354


Vis profil
« Svar #5993 på: februar 05, 2017, 18:27:38 pm »

Andreas Fantoft er forøvrig hentet ned til Grand Canaria etter at Vetås ble skadet
Loggført

– Hvis folk har behov for å synge ut om forholdene i Brann, enten de heter Mons Ivar Mjelde eller Steinar Nilsen, så tror jeg ikke det bidrar positivt til Brann

Roald Bruun Hanssen
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5994 på: februar 07, 2017, 13:18:11 pm »

Etter det jeg har sett av Andreas Fantoft, er han en hardtarbeidende sentral midtbanespiller som virker sterk, har bra grunnteknikk og mestrer kjapt pasningsspill langs bakken.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5995 på: februar 07, 2017, 13:29:46 pm »

I fjor tok Brann altså sølv. Følgende spillere kom til Brann i junioralder, og bidro absolutt til sølvet: Haugen, Barmen, Skålevik, Grønner og Skaanes.

Brann har jo fått en del kritikk for lite frukter av talentarbeidet, men det har heller ikke vært slikt at Brann har vært elendige på å foredle, og så snart de har kommet seg vekk har de blomstret.

Følgende spillere kan jeg komme på som har vært i Brann i junioralder, og som det har vært snakket mer eller mindre om når dette temaet har vært oppe:

Kristoffer Larsen: Gjør det bra i Lyngby, men de er neppe bedre enn Brann.
Henrik Gjesdal: Squad-spiller på Tromsø i fjor.
Eirik Birkelund: Gjør det bra i Sogndal.
Lars Christian Kjemhus: Gjør det bra i Sogndal.
Joachim Soltvedt: Gjør det bra i Åsane.
Andreas Vindheim: Skadeplaget i Malmö, har i så måte klart seg bra der.
Fredrik Pallesen Knudsen: Gått til Haugesund. For tidlig å dømme.
Emil Hansson: Nærmer seg å bli aktuell for en kamptropp hos Feyenoord.
Håkon Lorentzen: Squad-spiller på nyopprykkede Sandefjord.
Bård Finne: Benkesliter på Heidenheim i 2. Bundesliga.

Det er ikke mange av disse som har kommet noe særlig lengre i karierren sin enn de nevnte spillerne fra sølvlaget vårt.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
Ordstyrar
Medlem

Innlegg: 73


Vis profil
« Svar #5996 på: februar 07, 2017, 14:37:09 pm »

Fint om debattanter (og BT) kunne forholde seg til virkeligheten og slutte å vase om at Brann bør slutt med talentarbeidet eller at det bare er bortkastede penger. 
1.    I fordelingen av inntektene fra TV-avtalen som gjelder frem til 2022, er det satt av 35 mill årlig som skal betales ut til klubbene, øremerket spiller- og trenerutvikling. Fordelingen av midlene følger et klassifiseringssystem. Jo bedre score, dess mere penger. Har man ikke utviklingsavdeling, blir det ingen penger.
2.   I BAs artikkel fra desember kommer det godt frem at utviklingsavdelingen ikke er et minusprosjekt. Avdelingen generer inntekter gjennom skolefritidsording, Brann-akademiet, fotballskoler og gjennom sponsormidler og eventuelle gaver Brann ellers ikke hadde fått.
3.   Gjennom utviklingsavdelingen kan Brann ha et større trenerfaglig miljø enn uten. Et slikt miljø må skapes, det kan ikke kjøpes og ikke kan det selges.
4.   Brann har spillere som Grønner, Barmen, Skaanes, Haugen, Skålevik og Stenevik i stallen. Alle har kommet gjennom utviklingsavdelingen. Godt mulig at alle får en hel del spilletid. I tillegg kommer keeper Markus Pettersen. Det blir syv spillere i dagens stall på 22 spillere. Kanskje forsvinner Pettersen ut på lån, det er god sjanse for at Birkeland, Vetås eller Bildøy får muligheter.

Litt mer på fleip, men ikke bare:
Tar vi med at Børven er en lokal spiller (fra Hordaland), at Azar kom til Brann som 17-åring og at Heltne Nilsen (hvis vi strekker det litt) også kan regnes som lokal. Snakker vi 10 av 22 spillere i dagens tropp som lokale (eller nesten…). PO Larsen er fra fjordfylket, som jo snart blir i samme fylke som oss, og dermed er halve stallen lokal… Kanon!
Uansett er det tull at talentsatsingen ikke har gitt oss spillere. Det er tull at det ville lønne seg å legge ned utviklingsavdelingen og det er tull at Brann ikke har lokale profiler på laget.
Loggført
Lasaron
Medlem

Innlegg: 8675


Vis profil
« Svar #5997 på: februar 08, 2017, 20:54:58 pm »

Marius Bildøy blir nevnt i mange saker etterhvert nå i pressen. Det er nok at noen av oss nerder på forumet hyper ham, ikke så kult at media hiver seg på. Håper Brann vet hva de gjør.
Loggført

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget
Nixon
Medlem

Innlegg: 23340Vis profil
« Svar #5998 på: februar 09, 2017, 07:45:11 am »

Ja, ikke alle takler skryt fra treneren og oppslag i begge lokalavisene i februar og deretter null kamper hele resten av året. Det kan lett skje med Bildøy og da gjenstår det å se hvordan han og ikke minst omgivelsene hans reagerer.
Loggført

Rød makt på Hansa!
Kjell249
Medlem

Innlegg: 2229Vis profil
« Svar #5999 på: februar 09, 2017, 08:03:23 am »

Forhåpentligvis er det bare ekstremt motiverende. Har han og omgivelse fokus på andre ting enn å bli bedre, så faller han veldig fort igjennom.
Loggført

Chuck Norris and Superman once fought each other on a bet. The loser had to start wearing his underwear on the outside of his pants.
Sider: 1 ... 118 119 [120] 121 122 ... 126
Print
Gå til: